Cykoria tutti frutti

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Ewa Janik

  • Łatwy

Składniki:

  • - cykorie: 2 sztuki
    - rodzynki: 10 dekagramów
    - winogrona (czerwone, 1 kiść): 1 sztuka
    - kiwi: 2 sztuki
    - ananas (w plastrach z puszki): 5 sztuk
    - brzoskwinie (mogą być z puszki): 6 sztuk
    - banany: 2 sztuki
    - śmietna: 25 dekagramów
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Cykoria tutti frutti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z główek cykorii wycinamy
    gorzkie głąby. Liście oddzielamy,
    myjemy i osuszamy.
    Kroimy w paski. Rodzynki
    sparzamy, żeby napęczniały.
    Odcedzamy.
  • 2. Winogrona myjemy, osuszamy
    i przekrawamy na pół.
    Kiwi obieramy. Brzoskwinie
    myjemy i usuwamy pestki.
    Ananasy, kiwi i brzoskwinie
    kroimy w paski. Owoce i cykorię
    mieszamy, doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Sos: banany obieramy, odcinamy
    końce i miksujemy ze
    śmietaną i cukrem waniliowym.
    Polewamy sałatkę i od
    razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Cykoria

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować