Szarlotka tutti-frutti

0 (0 ocen)

Szarlotka z dodatkiem innych owoców, pod kakaową kruszonką. Niebo w gębie.

Składniki:

  • blaszka 25x30
    ciasto:
    400 g mąki
    4 żółtka
    kostka roztopionego masła
    opakowanie cukru waniliowego
    3/4 szklanki cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    masa jabłkowa:
    1,5 kg jabłek
    łyżeczka cynamonu
    2 łyżki cukru
    100 g dżemu wiśniowego z całymi owocami
    garść malin
    beza:
    opakowanie kisielu malinowego
    4 białka
    2 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Desery

Szarlotka tutti-frutti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, łączymy z kakao i proszkiem, cukrami. Dolewamy masło i żółtka. zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2części, jedną chowamy do lodówki, drugą wylepiamy blaszkę( najpierw ją lekko natłuszczamy).
  • 2. Jabłka obieramy , trzemy na tartce, zasypujemy cukrem i odstawiamy aż puszczą sok, który odlewamy. Mieszamy z owocami i cynamonem. Układamy na cieście.
  • 3. Z białek i cukru ubijamy pianę, dosypujemy kisiel. Wykładamy na jabłka.
  • 4. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce tak aby powstała kruszonka. Pieczemy ok 50 minut w 180 stopniach. Obsypujemy pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Maliny Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować