Dziś drugi dzień świąt i w końcu normalny obiad, chcecie przepis na pysznie chrupiące ćwiartki kurczaka przygotowane w ....... no właśnie w czym i tu już wyjaśnię wam w podanym przepisie
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
4 duże ćwiartki kurczaka swojskiego,
1,5 łyżki przyprawy do kurczaka złocistego,
1,5 łyżki maggi w płynie,
1 szklanka przegotowanej letniej wody,
1 szklanka to poj. 250 ml
Ćwiartki kurczaka swojskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowane ćwiartki kurczaka natrzeć przyprawami i wstawić na noc do lodówki
2.Przygotowane mięso wyjąć z lodówki przełożyć do naczynia w którym będzie pieczone wlać pół szklanki wody a następnie wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 220 stopni i piec 2 godziny plus 10 minut na rozgrzanie. Pół godziny przed końcem pieczenia wlać drugie pół szklanki wody oczywiście mięso co jakiś czas obracać
Komentarze