Ćwiartki kurczaka swojskiego

4 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś drugi dzień świąt i w końcu normalny obiad, chcecie przepis na pysznie chrupiące ćwiartki kurczaka przygotowane w ....... no właśnie w czym i tu już wyjaśnię wam w podanym przepisie

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże ćwiartki kurczaka swojskiego,
    1,5 łyżki przyprawy do kurczaka złocistego,
    1,5 łyżki maggi w płynie,
    1 szklanka przegotowanej letniej wody,
    1 szklanka to poj. 250 ml
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Ćwiartki kurczaka swojskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Przygotowane ćwiartki kurczaka natrzeć przyprawami i wstawić na noc do lodówki
  • obiad 2. Przygotowane mięso wyjąć z lodówki przełożyć do naczynia w którym będzie pieczone wlać pół szklanki wody a następnie wstawić do zimnego piekarnika ustawić go na 220 stopni i piec 2 godziny plus 10 minut na rozgrzanie. Pół godziny przed końcem pieczenia wlać drugie pół szklanki wody oczywiście mięso co jakiś czas obracać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maggi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować