Ćwiartki kurczaka po rosole

  • wyświetlono: 288 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Min. potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso.

DSC_1166
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 sztuki ćwiartek z kurczaka
2 łyżki przyprawy gyros
1 łyżka śmietany 18%
3 łyżki oleju słonecznikowego
3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Ćwiartki kurczaka po rosole

  • Ćwiartki kurczaka po rosole1. Ćwiartki mięsa studzimy. Oprószamy przyprawą gyros. Dodajemy łyżkę śmietany, olej słonecznikowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie łączymy. Całość zapiekamy w 200°C (termoobieg) przez 20 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięso z rosołuudka z kurczakadania z piekarnikapieczone udka z kurczakaPo niedzielnym rosoleDania po rosoleDania w poniedzialek

Komentarze

Podobne przepisy

Udka z kurczaka pieczone pod krakersami

Dodane przez: Aneta_77

Ćwiartki z kurczaka pieczone pod krakersami

Kurczak pieczony z ciekawym dodakiem-krakersami.

Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym

Dodane przez: Joanna Kryla

Ćwiartki kurczaka w sosie musztardowym

Do zrobienia dania użyłam musztardy...

 ,,Ćwiartki kurczaka duszone w piwie,,

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ćwiartki kurczaka duszone w piwie

Moja propozycja na niedzielny obiad:...

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Dodane przez: Aneta_77

Ćwiartki z kurczaka marynowane w ajvarze

Pyszny, soczysty i aromatyczny...

duszone udka

Dodane przez: agnes

duszone ćwiartki z kurczaka

wspaniałę połączenie przypraw z...

Chrupiące udka z kurczaka

Dodane przez: Justi

CHRUPIĄCA ĆWIARTKA Z KURCZAKA

Mają niesamowity smak. Warto się...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.