Ćwiartki kurczaka po rosole

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Min. potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 sztuki ćwiartek z kurczaka
    2 łyżki przyprawy gyros
    1 łyżka śmietany 18%
    3 łyżki oleju słonecznikowego
    3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki kurczaka po rosole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ćwiartki kurczaka po rosole 1. Ćwiartki mięsa studzimy. Oprószamy przyprawą gyros. Dodajemy łyżkę śmietany, olej słonecznikowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie łączymy. Całość zapiekamy w 200°C (termoobieg) przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować