Curry z indyka

0 (0 ocen)

Delikatne indycze mięso i jogurt naturalny to dobre połączenie smaków.

Składniki:

  • 80 dag mięsa z udźca indyka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    30 dag pieczarek
    1 puszka zielonego groszku
    200 gram jogurtu naturalnego
    1/2 szklanki bulionu drobiowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    4 łyżeczki curry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżka oleju
    Dodatkowo:
    ryż 2 woreczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Curry z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • curry z indyka 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę, natrzeć je 2 łyżeczkami curry, papryką i 1/2 łyżeczki soli, odstawić na 2-3 godziny.
    Cebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek w plasterki na patelni podgrzać olej i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek, dodać mięso i nie podsmażać go, a tylko chwilkę potrzymać na patelni, aby zamknęły się pory, następnie zalać bulionem, przykryć i gotować około 10 minut po tym czasie dodać jogurt, pieczarki pozostałe curry i gotować kolejne kilka minut.
  • curry z indyka 2. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody i zagęścić tym danie na koniec dodać odsączony z wody groszek i doprawić do smaku.

    W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i ugotować ryż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować