Curry z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę, natrzeć je 2 łyżeczkami curry, papryką i 1/2 łyżeczki soli, odstawić na 2-3 godziny.
Cebulę pokroić w kosteczkę, a czosnek w plasterki na patelni podgrzać olej i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek, dodać mięso i nie podsmażać go, a tylko chwilkę potrzymać na patelni, aby zamknęły się pory, następnie zalać bulionem, przykryć i gotować około 10 minut po tym czasie dodać jogurt, pieczarki pozostałe curry i gotować kolejne kilka minut.
2.Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością wody i zagęścić tym danie na koniec dodać odsączony z wody groszek i doprawić do smaku.
W osobnym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i ugotować ryż.
Komentarze