Medaliony z indyka w sosie curry

4.4 (172 ocen)

Smaczny i lekki obiad. Dodatkową zaletą jest to, że sosik można przygotować dzień wcześniej a po powrocie z pracy ugotować tylko ryż ;)

Składniki:

  • 700 g medalionów z indyka
    sól, pieprz
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    3 łyżki oleju
    cebula
    czerwona papryka
    1/2 puszki groszku konserwowego
    200 ml śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

4.4 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Medaliony z indyka w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Medaliony umyć, osuszyć i odciąć błonki. Przekroić wzdłuż na paski. Oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym , curry i papryka słodką. Wymieszać aby przyprawy dobrze pokryły mięso. W rondlu rozgrzać olej, smażyć mięso do zarumienienia, dodać posiekaną cebulkę. Gry ta się zrumieni wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, chwilę smażyć. Wlać śmietankę i dusić do miękkości ok pół godziny. Groszek dodać na samym końcu, gdy mięso będzie już miękkie. podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować