Curry risotto z soczewicy z warzywami

4.5 (159 ocen)

  • 25 min

Jest to pyszne i proste danie zaskakujące swym egzotycznym smakiem, które kazdy moze przygotowac z produktow, ktore zwykle mamy w domu.

  • 25 min

Składniki:

  • mieszanka warzyw: marchew, groszek zielony, pieczarki, papryka, cebulka,
    czerwona soczewica pół szklanki,
    sos: śmietana 18%, łyżka majonezu, curry, ząbek czosnku, sól i pieprz
    starty żółty ser 100 g
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Curry risotto z soczewicy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować opłukaną soczewicę, nie dłużej niż 10 min.
  • 2. Warzywa poddusić z odrobiną oliwy i mieszanką ziół według własnych upodobań. Następnie połączyć z odsączoną soczewicą.
  • 3. Sos: do 100 g smietany dodac łyżkę majonezu, dwie łyżki curry, sól i pieprz, zetrzeć czosnek na drobnych oczkach i pomieszać.
  • 4. Zetrzeć ser żółty i połączyć z sosem.
  • 5. Sos dodać do całości, pomieszać i zostawić na małym ogniu do czasu roztopnienia się sera i połączenia składników.
    I gotowe !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować