Cupcake's z bananowym frostingiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Przepis jest naprawdę prościutki i zawsze wychodzi idealnie, to jeden z tych, które trzeba zapamiętać na całe życie bo jest świetną podstawą do różnych cupcake'ów- można zrobić jakikolwiek inny frosting, korzystać z sezonowych owoców lub zrobić wersję czekoladową.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto:

    125 g mąki
    125 g masła ( w temp. pokojowej )
    120 g cukru
    2 jajka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    3 łyżki mleka
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem:


    opakowanie serka a'la Philadelfia ( np. Mój Ulubiony )
    60 g cukru pudru
    banan

    + plasterki banana i kakao do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Krem

Cupcake's z bananowym frostingiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.

    W misce wymieszać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, w drugiej utrzeć masło z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Wsypać do miski mieszankę mączną i na końcu dodać mleko.
    Wypełnić ciastem foremki lub blachę do muffinek do ok. 3/4 wysokości. Piec ok. 20 minut.

    W międzyczasie przygotować krem- serek utrzeć z cukrem pudrem i dodać rozgnieciony widelcem banan (można użyć blendera). Jeśli chcemy uzyskać mocniejszy, bananowy smak, bez problemu można dodać więcej owocu. Wymieszany na jednolitą masę krem przykryć folią i odstawić do lodówki do stwardnięcia.

    Po wyjęciu babeczek z piekarnika odczekać chwilę aż przestygną, wyjąć z formy i udekorować kremem ( najlepiej za pomocą szprycy), plasterkami banana i oprószyć kakaem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować