Cukinia z paluszkami surimi

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

To jest wyśmienite danie dla osób, które preferują lekką kuchnię.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag makaronu, np. świderki
    3 cukinie
    mała cebula
    op. paluszków surimi
    250 ml śmietany 18-proc.
    1/2 pęczka szczypiorku
    łyżka masła
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia z paluszkami surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Szczypiorek i cukinie myjemy i osuszamy. Szczypiorek siekamy, a cukinie kroimy w cienkie plastry. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a surimi w 1-cm kawałki.
  • 3. Cebulę i cukinię smażymy na roztopionym maśle z dodatkiem soli, pieprzu i przyprawy uniwersalnej. Gdy cukinia zmięknie, dodajemy surimi i smażymy kilka minut. Wlewamy śmietanę, mieszamy. Wsypujemy szczypiorek i chwilę podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. Podajemy na ciepło z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Surimi (paluszki krabowe)

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować