Cukinia po żydowsku

  • wyświetlono: 8371 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 1

Mam wysyp cukinii w tym roku, więc zamykam ją w słoikach pod każdą postacią.

Katarzyna Janeczko

Składniki

cukinia pokrojona (ok 2 kg)
seler-korzeń i nać
pietruszka-korzeń i nać
2-3 marchewki
cebulki
ząbki czosnku
ziele angielskie
gorczyca


ZALEWA
2,5 szklanki wody
pół szklanki octu
3/4 szklanki cukru
1 łyżka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Cukinia po żydowsku

  • 1. Marchew, cebulę, pietruszkę i seler obrać i pokroić na kawałeczki lub grube plastry. Do każdego słoika wkładać kolejno na spód kawałki warzyw, ziele, kilka ziaren gorczycy, koper i po kawałku naci pietruszki i selera.
    Następnie układać pionowo, ciasno cukinie ale tak by się nie rozpadała.
  • 2. Z podanych składników zagotować zalewę i zalewać napełnione słoiki. Szczelnie zakręcać. Pasteryzować ok 10-15 min od zagotowania się wody.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakicukinia po żydowsku do słoika

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki po żydowsku

Dodane przez: zielonakuchniablog

Ogórki po żydowsku

Proste i przepyszne pikle w słoikach

image-0d35d0q

Dodane przez: Habibi

Ogórki po żydowsku - marynowane na surowo

Bardzo aromatyczne i chrupiące...

ANANAS PO POLSKU Z CUKINII

Dodane przez: Aga72

ANANAS PO POLSKU Z CUKINII

nadaje się do ciast,pod galaretkę

Kiszona cukinia

Dodane przez: Klaudia0318

Kiszona cukinia

Kisimy nie tylko ogórki :) Kiszona...

cukinia

Dodane przez: bogusia82

Cukinia marynowana w occie

Bardzo smaczna cukinia marynowana,...

Kiszona cukinia

Dodane przez: JustKuchcik

Kiszona cukinia

Cukinia zrobiona w ten sposób to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE