Panierowana cukinia

5 (174 ocen)

  • 20 min

Pyszny dodatek do drugiego dania, lub samodzielne danie na lekką kolację czy śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • cukinia
    jajka
    bułka tarta
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    keczup
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obieramy 1. Cukinię obieramy, przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ z pestkami.
  • kroimy na plasterki 2. Wydrążoną cukinię kroimy na plasterki,
  • panierujemy 3. Do miseczki wbijamy jajka, roztrzepujemy je i doprawiamy solą i pieprzem. Krążki cukiniowe maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
  • smażymy 4. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano.
  • Serwować z keczupem 5. Podawać najlepiej z keczupem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować