CUKINIA PANIEROWANA

4.97 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

najlepsza zaraz po usmażeniu

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Cukinia młoda ze skórką
    Jajko rozmącone z łyżką oleju
    Bułka tarta /można połączyć 1:1 z sezamem/
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Cukinia panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Młodą cukinię razem ze skórką pokroić w plastry troszkę grubsze
    Jajko rozmącić z oliwą -1 łyżka , aby panierka lepiej się trzymała.
    Do bułki tartej dodać soli i ew. sezam lub parmezan.
    Plastry cukinii zanurzać w jajku z olejem i bułce tartej.
    Smażyć na rumiano.
    Najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu, wtedy jest bardzo chrupiąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować