Panierowana cukinia

  • wyświetlono: 581 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

To smaczne danie za małe pieniądze. Tak przygotowana cukinia ma przyjemny, delikatny smak.

Jaga85

Składniki

Składniki na 4 porcje:
- 1 średnia cukinia (młoda),
- 1 duże jajko,
- Mąka,
- Bułka tarta,
- przyprawa uniwersalna, pieprz,
- Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Panierowana cukinia

  • Przygotowanie cukinii1. Cukinię kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster lekko przyprawiamy do smaku. Następnie maczamy w mące jajku i bułce. Tak panierowane plastry smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron.
    Podajemy jako dodatek do Ziemaków lub jako samodzielne danie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiCukiniajarskie kotlety

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety z karkówki, panierowane

Dodane przez: Stare Gary

Kotlety z karkówki panierowane

Smażone kotlety, panierowane w...

Kapusta panierowana

Dodane przez: RedakcjaPP

Kapusta panierowana

Przepis mam z lat szkolnych od...

Panierowane udka z kurczaka

Dodane przez: DanusiaC

PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Bardzo smaczne udka w aromatycznej...

Skrzydełka   w  panierce.

Dodane przez: Annna MM

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

Skrzydełka robię dość często...

skrzydełka panierowane

Dodane przez: anulkimama

skrzydelka panierowane

Jedno z ulubionych dań moich dzieci....

Włoszczyznę dokładnie oczyszczamy i obieramy

Dodane przez: Dalia84

Panierowane żeberka

Bardzo smaczne danie. Żeberka podane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE