Crumble z czereśniami , nektarynką i bananem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Crumble to wspaniały deser , który w moim domu zawsze znajdzie swoich zwolenników . Kruche maślane ciasto tym razem skryło czereśnie , nektarynki i banany , z kapką soku cytrynowego okazało się pysznością znikającą w oka mgnieniu.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kruszonka:
    2 szklanki mąki pszennej
    20 dag. masła
    4 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżka cukru waniliowego
    szczypta proszku do pieczenia
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    14 wydrylowanych czereśni
    2 nektarynki
    2 banany
    sok z 1/2 cytryny
    forma do tart posmarowana masłem
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble

Crumble z czereśniami , nektarynką i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Crumble z czereśniami , nektarynką i bananem 1. Składniki kruszonki umieszczam w misce , zarabiam palcami aż utworzą się grudki - kruszonka , wstawiam do lodówki na ok. godzinę . Banany obieram ze skórki , kroję w plasterki , polewam sokiem z cytryny , układam na dnie formy , na bananach rozkładam pokrojone w cząstki nektarynki pozbawione pestek oraz czereśnie . Całość posypuję kruszonką , piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 30 minut . Jeszcze ciepłe crumble posypuję cukrem pudrem , podaję .

Porady

Tak przygotowane crumble warto podać w towarzystwie np . lodów .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czereśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować