Crumble z bananem i rabarbarem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Crumble znajdzie z pewnością wielu zwolenników, przyjemnie chrupiący deser z kwaśnymi owocami rabarbaru w połączeniu ze słodkim bananem daje niesamowity efekt. Bardzo łatwo go przyrządzić a smakuje po prostu wybornie. Najlepiej na ciepło ;)Kto nie skusi się na to połączenie?

  • 35 min

Składniki:

  • 5 łodyg rabarbaru
    3 banany
    3 łyżki brązowego cukru
    4 łyżki płatków migdałowych

    Kruszonka:
    2 szklanki mąki pszennej
    20 dag masła
    2/3 szklanki cukru
    16 g cukru z prawdziwa wanilią
    3 łyżki mielonych migdałów
    Cukier puder do oprószenia-niekoniecznie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka

Crumble z bananem i rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tro8oo 1. Łodygi rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, tak samo obrane ze skóry banany, mieszamy z brązowym cukrem oraz płatkami migdałowymi.
    Rozkładamy do ceramicznych kokilek.
  • image-05kuige 2. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukry, mieszamy z mielonymi migdałami, dodajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta!
    Posypujemy grubo kruszonką owoce. Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30 -35 minut.

    Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować