COŚ CUDOWNEGO NA DESER

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To ciasto jest lekkie jak puch a smakuje jak... kawałek nieba w ... buzi :-)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI BISZKOPTU:
    - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka: 0.75 szklanki
    - mak: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - ocet: 1 łyżeczka
    SKŁADNIKI POLEWY:
    - cukier: 2 łyżki
    - mleko: 2 łyżki
    - margaryna: 2 łyżki
    - kakao: 2 łyżki
    DODATKOWO:
    - wiórki kokosowe: 3 łyżki
    - czerwona galaretka: 1 sztuka
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - mleko: 3 ząbki
    - cukier: 2 łyżki
    - duże opakowanie herbatników: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Coś cudownego na deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • COŚ CUDOWNEGO NA DESER 1. Bialka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i mak. Zółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Masę wlewamy do białek i jeszcze chwilę ubijamy. Dodajemy mąkę i bardzo delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do foremki i pieczemy 20 minut w 190 st.C.

    Budyń gotujemy z cukrem na mleku.

    Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i czekamy aż zacznie tężeć.

    Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy z powrotem do blaszki i wylewamy na nią prawie zastygłą galaretkę. Przykrywamy drugą częścią ciasta, na którą wylewamy gorący budyń. Budyń przykrywamy ciastkami, polewamy ciepłą polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.51 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
,, Coś dobrego "

4.51 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

"Coś dobrego"

Skotka Tytuł mówi wszystko. Ciasto jest po prostu dobre. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować