Coś cudownego na deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bialka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i mak. Zółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Masę wlewamy do białek i jeszcze chwilę ubijamy. Dodajemy mąkę i bardzo delikatnie mieszamy. Całość przelewamy do foremki i pieczemy 20 minut w 190 st.C.
Budyń gotujemy z cukrem na mleku.
Galaretkę rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i czekamy aż zacznie tężeć.
Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wkładamy z powrotem do blaszki i wylewamy na nią prawie zastygłą galaretkę. Przykrywamy drugą częścią ciasta, na którą wylewamy gorący budyń. Budyń przykrywamy ciastkami, polewamy ciepłą polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze