Makaronowe koreczki na imprezę........ - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórki kroimy na plasterki.
2.Ser zółty kroimy w kostkę.
3.Ser mozzarella w kulkach odsączamy i kroimy każdą kulkę na 4 cześci.
4.Kolorowy makaron kokardki i kolanka gotujemy al dente we wrzatku.
Natkę zielonej pietruszki myjemy, osuszamy i rwiemy na "serduszka".
5.Śliwki suszone kroimy na cztery bądz sześc częsci.
6.Pomidora myjemy i kroimy na małe cześci, a jeśli mamy pomidorki koktajlowe, to już je nie kroimy.
7.Na każdą wykałaczkę nakładamy: śliwkę, makaron, ogórka, makaron, mozzarellę, ser zółty, makaron i natkę zielonej pietruszki.
Możemy dodac równiez małego pomidorka koktajlowego.
Ja pokrojonego duzego pomidora ułożyłam na talerzu obok koreczków, ale z pomidorkami koktajlowymi koreczki wyglądałyby i smakowałby dużo lepiej....spróbujcie!!!
Komentarze