Corn dogi z cebulowymi krążkami i frytkami

0 (0 ocen)

Corn dogi są to parówki w cieście. Dodatkiem są krążki cebulowe także w cieście oraz gotowana kukurydza. Wszystko do siebie pasuje i jest smakowite.

Składniki:

  • Ciasto:
    - 1/2 szkl. mąki
    - 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 jajko
    - 4 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1 łyżeczka soli
    - 1 łyżka papryki słodkiej mielonej

    Dodatkowo:
    - 2 kolby kukurydzy
    - 3 długie parówki
    - 2 plastry cebuli czerwonej
    - 150 g. frytek
    - olej do smażenia
    - folia aluminiowa
    - sól do oprószenia frytek i kukurydzy
    - 2 łyżki mąki
    - 6 wykałaczek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Corn dogi z cebulowymi krążkami i frytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto:
    Mąki przesiać z proszkiem. Dodać pozostałe składniki i dobrze zmiksować. Przelać do dużej szklanki. Odstawić.
    2. Parówki pokroić na pół. Nakłuć na wykałaczki. Obtoczyć w mące.
    3. Cebulę podzielić na krążki.
    4. Kukurydzę umieścić we wrzącej wodzie. Gotować aż zmięknie. Następnie wyciągnąć i oprószyć solą i zawinąć w folię na 10 min.
    5. Frytki umieścić w frytkownicy z nagrzanym olejem. Usmażyć na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu, posolić.
    6. Parówki Zanurzyć w cieście a następnie w rozgrzanym oleju. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Jeżeli olej jest dobrze rozgrzany potrwa to ok. 2 min.
    7. Cebulę zanurzyć w cieście i podobnie jak corn dogi smażyć na złoty kolor.

Porady

Podawać z ketchupem i z frytkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować