Colesław z młodej kapusty

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Pyszna surówka do każdego drugiego dania jak również do kanapek.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1/2 młodej kapusty
    jasna część pora
    1/2 marchewki
    łyżka posiekanego koperku
    1/2 łyżki chrzanu tartego
    1łyżka gęstej śmietany
    1łyżka majonezu
    sól, pieprz biały mielony
    płaska łyżeczka cukru lub miodu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Kanapki

Colesław z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, posolić i troszkę wygnieść ręką aby zmiękła, dodać pocięty w talarki por i wymieszać z koperkiem, doprawić do smaku.
    Zrobić sos z chrzanu, śmietany i majonezu, doprawić solą, pieprzem i cukrem, polać kapustę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować