Ciasto Zapp

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto przypomina mi lody Zapp, pamiętacie?

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500g mleka skondensowanego niesłodzonego w kartoniku
    4 galaretki w kontrastujących kolorach - agrestowa, cytrynowa, jagodowa\owoce leśne, truskawkowa
    biszkopty

    Dodatkowo:
    czekoladowa posypka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Pasty

Ciasto zapp - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Galaretki rozpuszczamy, każdą osobno w 1 szklance gorącej wody. Mleczko ubijamy na piankę następnie dzielimy po równo pomiędzy 4 miseczki z galaretkami. Każdy kolor miksujemy. Do tortownicy o średnicy 26cm, wykładamy biszkopty. Na środek tortownicy dajemy po 2 łyżki każdego koloru galaretki, aż do wyczerpania składników. Ciasto odstawiamy na kilka godzin do stężenia.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować