Zapp czyli tęcza na talerzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami.
3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.
Mleko Ubić z ewentualnym cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce.
Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać. Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian (tak jak w przypadku ciasta Zebra). Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu.
Przepis ten umieściłam również na innych stronach (Wielkie żarcie, moje gotowanie, moje ciasto, itp.) Zdjęcie jest mojego autorstwa, zaczerpnęłam je z Wielkiego żarcia, gdyż nie miałam aktualnego, a dawno nie robiłam tego deseru. Informację tę podaję na wypadek posądzenia o plagiat.
Komentarze