Ciasto zakochanych w ogrodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C termoobieg.
Galaretka:
Przygotować galaretki.
Kremówka:
Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i na koniec dodać żelatynę i chwilę wymieszać.
Wykonanie całości:
Biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym i na to nałożyć kremówkę. Poukładać owoce. Zalać stężoną galaretką.
Przed podaniem wycinać serca specjalną foremką.
Komentarze