Ciasto zakochanych w ogrodzie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Biszkoptowe serca przepełnione słodyczą kremówki, galaretki i owoców.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szkl cukru
    2 łyżki octu
    2 szkl mąki tortowej
    16g proszku do pieczenia
    (2 ½ czubatej łyżeczki)

    Galaretka:
    2 galaretki truskawkowe
    3,5 szkl wrzątku

    Kremówka:
    0,5 litra kremówki 36%
    1,5 łyżeczki żelatyny
    ¼ literatki wrzątku
    1 lub 2 łyżki cukru pudru (w zależności od upodobań)

    Dodatkowo:
    dowolne owoce (maliny, borówki itp.)
    dżem porzeczkowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Galaretki

Ciasto zakochanych w ogrodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka i cukier zmiksować. Dodać ocet i chwilę miksować. Dodać przesianą mąkę i proszek i miksować chwilę na małych obrotach. Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku ok. 20-25 min. w 160°C termoobieg.

    Galaretka:
    Przygotować galaretki.

    Kremówka:
    Żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia i schłodzić. Ubić kremówkę, dodać cukier puder i na koniec dodać żelatynę i chwilę wymieszać.

    Wykonanie całości:
    Biszkopt posmarować dżemem porzeczkowym i na to nałożyć kremówkę. Poukładać owoce. Zalać stężoną galaretką.
    Przed podaniem wycinać serca specjalną foremką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Piknik Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować