Ciasto z winogronami, galaretką o smaku mango i borówkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Smakowite połączenia smaków w mojej kuchni często powstają przez przypadek.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki biszkoptu:
    3 jaja
    4 łyżki mąki pszennej
    3 łyżki cukru
    ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
    Szczypta soli
    Składniki pianki:
    2 szklanki śmietany 30%
    5 łyżeczek żelatyny+1/4 szklanki wrzątku
    Cukier puder
    Około ¾ szklanki borówek amerykańskich
    Ponadto:
    1 opakowanie galaretki o smaku mango
    1 łyżeczka żelatyny
    2 szklanki wrzątku
    Mała kiść białych bezpestkowych winogron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z winogronami, galaretką o smaku mango i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: jaja ubij na puszystą pianę z dodatkiem soli. Następnie wsyp cukier, ubijaj, aż do rozpuszczenia. Na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj przy pomocy łyżki. Przełóż do formy 24 na 38 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. pianka: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Śmietanę ubij na puszystą masę, wsyp cukier do smaku, a na końcu lekko przestygniętą , płynną żelatynę. Borówki opłukaj, osusz i dodaj do masy. Piankę wyłóż na wystudzony biszkopt.
  • 3. przygotuj galaretkę. Proszek galaretkowy rozpuść we wrzątku wraz z żelatyną, aby nie było grudek. Odstaw do przestudzenia. Winogrona obierz, przepłukaj i wyłóż na piankę. zalej tężejącą żelatyną. Słodź w lodówce co najmniej godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Winogrona Borówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować