Ciasto z winogronami, galaretką o smaku mango i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: jaja ubij na puszystą pianę z dodatkiem soli. Następnie wsyp cukier, ubijaj, aż do rozpuszczenia. Na końcu wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj przy pomocy łyżki. Przełóż do formy 24 na 38 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2.pianka: żelatynę rozpuść we wrzątku i wymieszaj, aby nie było grudek. Śmietanę ubij na puszystą masę, wsyp cukier do smaku, a na końcu lekko przestygniętą , płynną żelatynę. Borówki opłukaj, osusz i dodaj do masy. Piankę wyłóż na wystudzony biszkopt.
3.przygotuj galaretkę. Proszek galaretkowy rozpuść we wrzątku wraz z żelatyną, aby nie było grudek. Odstaw do przestudzenia. Winogrona obierz, przepłukaj i wyłóż na piankę. zalej tężejącą żelatyną. Słodź w lodówce co najmniej godzinę.
Komentarze