Ciasto z truskawkami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo proste ciasto z truskawkami i kawałkami białej czekolady.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 4 jajka

    - 1 szklanki cukru

    - 0,5 szklanki oleju

    - 0,5 szklanki mleka

    - 3 szklanki mąki tortowej

    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    - 10 dag białej czekolady

    - ok 0,5 kg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto z truskawkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.
  • 2. Dodajemy olej oraz mleko i miksujemy.
  • 3. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy na gładkie ciasto.
  • 4. Czekoladę kroimy na drobną kosteczkę. Wrzucamy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką.
  • 5. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Przekrawamy je na pół.
  • 6. Ciasto przelewamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm.
  • 7. Na wierzch układamy przekrojone truskawki.
  • 8. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez około 35 minut.
  • 9. Gotowe! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Czekolada Truskawki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować