Ciasto z pietruszka-"Pierogi domowe"

0 (0 ocen)

  • 60 min

W naszej kuchni niemal wszystko mozemy ulepszac,zmieniac lub dodawac-dzisiaj zrobilam tak wlasnie z pierogami.Zdrowie na talerzu-oto chodzi!

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto
    .300 gr maki pszennej + 3 lyzki
    .1 jajko
    .1/2 szklanki wody
    .szczypta soli
    .maly peczek zamrozonej pietruszki

    Farsz
    .4 ziemniaki
    .12 plasterkow salami
    .2 zabki czosnku
    .2 lyzki pasty pomidorowej
    .sol i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Ciasto z pietruszka-"pierogi domowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach wraz z czosnkiem,potem studzimy i obieramy skorke.
  • 2. Jeszcze lekko cieple przeciskamy przez praske ,dodajemy paste pomidorowa i dokladnie mieszamy.
  • 3. Salami przepuszczamy kilka razy przez maszynke do mielenia miesa,lub rozdrabniamy ja recznym blenderem.
  • 4. Paste z salami dodajemy do zmielonych ziemniakow,przyprawiamy sola i pieprzem i dobrze wyrabiamy.
    Farsz ma ladny ,ceglaty kolor-jest gotowy.
  • 5. Do blendera przekladamy zamrozona pietruszke,dodajemy 3 lyzki maki i miksujemy na proszek.
  • 6. Make przesiewamy na deske,dodajemy zmiksowana pietruszke,wbijamy jajko,dodajemy szczypte soli i za pomoca widelca powoli laczymy skladniki dodajac strumieniem wode.
  • 7. Zagniatamy ciasto ( dosc spojne ,lecz plastyczne ) potem walkujemy nastepnie za pomoca szklaneczki wykrawamy koleczka.
  • 8. Na kazdy krazek nakladamy porcje farszu ,potem dociskamy polksiezyce robiac ozdobna falbanke.
  • 9. Gotujemy w osolonej wodzie ,kiedy wyplyna po chwili sa gotowe .
    Podajemy gorace ,np.z sosem pomidorowym i podsmazonym boczkiem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować