Krem czekoladowy "ganache"

4.49 (164 ocen)

  • 30 min

Krem czekoladowy-najlepszy!

  • 30 min

Składniki:

  • .250 gr czekolady gorzkiej
    .250 ml smietany kremowki
    .30 gr masla
    .aromat rumowy

    Ponadto potrzeba:
    .2 miseczki o rozniej wielkosci
    .rondelek
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem czekoladowy "ganache" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rozdrobnic czekolade
  • 2. do rondelka przelac smietane,dodac maslo i rozdrobniona czekolade
  • 3. wlaczyc palnik ,podgrzewac na wolnym ogniu ciagle mieszajac-nie gotowac!!!
  • 4. kiedy wszystkie skladniki sie rozpuszcza i polacza,przelac czekolade do mniejszej miseczki
  • 5. do wiekszej miseczki wlac zimna wode,najlepiej z dodatkiem lodu
  • 6. wstawic miseczke z czekolada do miseczki z woda
  • 7. ubijac mikserem na wolnych obrotach ,az masa zgestnieje i zrobi sie krem-ok.20-30 min.
  • 8. na koniec dodajemy aromat
  • 9. po zakonczeniu ubijania wstawiamy krem do lodowki do lekkiego schlodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować