Ciasto z pianką

5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mojej rodzinie bardzo smakuje ten wypiek – jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach. Warto spróbować.

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● 3 jajka
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 1 szkl. mąki
    ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● łyżeczka octu
    ● szczypta soli
    Masa:
    ● 50 dag trzykrotnie mielonego twarogu
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 3 śnieżki
    ● 2 galaretki
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto z pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka solimy i ubijamy na
    sztywno. Pod koniec wsypujemy
    cukier. Następnie dodajemy żółtka , mąkę wymieszaną z proszkiem
    do pieczenia i ocet. Delikatnie
    mieszamy. Wylewamy
    na blachę (23x31 cm). Pieczemy
    30 minut w temperaturze
    180 °C. Studzimy.
  • 2. Twaróg miksujemy z cukrem.
    Galaretki przygotowujemy
    według przepisu
    na opakowaniu, odstawiamy
    do stężenia. Śnieżki
    ubijamy z 2 szklankami zimnej
    wody. Mieszamy z twarogiem
    i lekko stężałymi
    galaretkami. Wylewamy na biszkopt
    i wstawiamy
    do lodówki na ok. 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować