Bardzo smaczne i efektowne ciasto składające się z kilku warstw. Spód to biszkopt z borówkami, na nim krem śmietankowy z malinami i pokruszonymi ciasteczkami oreo przykryty warstwą biszkoptów. Wierzch ciasta zdobią "kryształki" z kolorowych galaretek zatopione w galaretce bezbarwnej.
5 (3 ocen)
Porady
Przed składaniem ciasta rant warto wyłożyć papierem do pieczenia. W tym celu najlepiej wysmarować go lekko od wewnątrz tłuszczem i przykleić paski papieru. Tak przygotowany rant ustawiamy na paterze (ew. desce) i wkładamy do środka biszkoptowy spód, a następnie kolejne warstwy. Przed zdjęciem rantu z gotowego ciasta ogrzewamy go ciepłym strumieniem powietrza z suszarki do włosów, wówczas rant łatwo odklei się od papieru. Następnie ostrożnie zdejmujemy papier z boków ciasta.
Komentarze