Ciasto warstwowe z biszkoptem i galaretką

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię słodkości, bo rodzina je lubi.

Składniki:

  • ● okrągłe biszkopty
    ● 3 łyżki żelatyny
    ● 6 jajek
    ● cukier
    ● olejek pomarańczowy
    ● 2 galaretki
    ● 2 łyżki kakao
    ● 1/2 l śmietanki 36-proc.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Ciasto warstwowe z biszkoptem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 3 naczyniach ze 150 ml wrzątku rozpuszczamy po łyżce żelatyny. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml wrzątku. Biszkopty układamy w tortownicy (śr. 24 cm).
  • 2. Masa I: 3 białka ubijamy z 3 łyżkami cukru. Dodajemy 3 żółtka, kilka kropli olejku i żelatynę. Wylewamy na biszkopty i schładzamy.
  • 3. Masa II: robimy jak masę I, ale zamiast olejku dodajemy kakao. Wylewamy na tort i odstawiamy do stężenia.
  • 4. Masa III: śmietanę ubijamy z 3 łyżkami cukru i żelatyną. Wykładamy na tort. Schładzamy. Wylewamy tężejącą galaretkę i chłodzimy 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować