Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Powiew wiosny w zimowe dni.
Do ciasta możemy użyć różnych owoców, np. śliwki, jagody, morele.

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 250g margaryny (miękkiej)
    - 1 szkl cukru
    - 5 jajek
    - 2 szkl mąki
    - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    - truskawki
    kruszonka:
    - 150g mąki pszennej
    - 100g cukru
    - 100g masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto ucierane Desery

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem na biało. Dodawać po jednym żółtku do masy, następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno, powoli połączyć z masą i wlać do kwadratowej formy z odpisanym rantem. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce i posypać kruszonką.
    Piec 1 godzinę w 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masło Owoce Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

4.68 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować