Kocham cukierki trufle,które są mocno czekoladowe i pachną rumem. Dlatego też starałem się wyczarować takie ciasto,które będzie idealnie przynosić mi na język ten pyszny truflowy smak. Ciasto jest obłędnie czekoladowe. Pycha
4.49 (193 ocen)
Porady
Masło wraz z dwiema czekoladami rozpuść w kąpieli wodnej-na parze. Do roztopionej masy dodaj rodzynki. W oddzielnej misce należy połączyć mąkę,proszek,kakao oraz cukier. Wszystko to wymieszaj z rozpuszczoną wcześniej masą czekoladową. Następnie wlej rum i roztrzepane jajka za pomocą miksera. Wszystko dokładnie wymieszaj szpatułką. Ciasto przelej do wyścielonej pergaminem tortownicy. (Ja wyścielam tylko spód). Ciasto truflowe piec 25 minut w temperaturze 180C. Gotowe i wystudzone ciasto zalej roztopioną mleczną czekoladą z 4 łyżkami mleka i pół kieliszkiem rumu. Gdy polewa lekko zastygnie można obsypać starą mleczną czekoladą. Smacznego. :)
Komentarze