Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka, olej.
Na końcu dodajemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy.
Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą.
Wylewamy biszkopt i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy
2.Zielony budyń
Z soku odlewamy 3/4 szklanki resztę wlewamy do gara i gotujemy.
W 3/4 szklanki soku rozpuszczamy budynie oraz cukier,
Wylewamy na gotujący się sok, mieszamy aż zgęstnieje, dzieje się to bardzo szybko.
Do gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny.
Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy
3.Na wystudzony budyń wykładamy delicje, czekoladą do góry.
4.Pianka
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy.
Gdy galaretka jest lekko gęsta i zimna śnieżki ubijamy w zimnym mleku.
Następnie powoli dodajemy galaretkę. Dokładnie miksujemy.
Piankę wykładamy na ciastka, wyrównujemy i chowamy do lodówki no około 30 minut.
Na końcu wylewamy galaretki agrestowe rozpuszczone w 750 ml wody-lekko tężejące.
Komentarze