Ciasto Przekładaniec bez pieczenia

5 (6 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cisto przekładaniec to ciasto bardzo proste, smaczne. Kusi swoim wyglądem jak i smakiem domowników jak i gości.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • herbatniki 5 paczek po 100 g,
    masa krówkowa 1 puszka,
    masło 200 g,
    żółtka 4 szt,
    cukier puder 3/4 szkl,
    czekolada gorzka lub deserowa 200 g,

    Dodatkowo;
    Polewa czekoladowa deserowa 1 op,
    perełki cukrowe,( nie koniecznie),
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto przekładaniec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, w osobnym naczyniu miksujemy masło.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
    Do zmiksowanego masła dodajemy porcjami na przemian rozpuszczoną czekoladę oraz masę żółtkową, całość zmiksować do połączenia i wstawić do lodówki, by masa się schłodziła.
    Foremkę keksową (małą) wyłożyć papierem do pieczenia, następnie rozłożyć herbatniki.
    Herbatniki posmarować masą krówkową, ponownie rozłożyć herbatniki i posmarować masą i tak do wyczerpanie składników (na przemian herbatniki masa krówkowa, herbatniki masa czekoladowa) pamiętać należy, że ostatnią warstwą muszą być herbatniki.
    Ciasto docisnąć i wstawić do lodówki do całkowitego schłodzenia - stężenia.
    Po wyjęciu górę polać gotowa polewą czekoladową, oprószyć perełkami cukrowymi, ponownie włożyć do lodówki.
    Po wyjęciu pokroić .

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować