KRÓWKOWY PRZEKŁADANIEC BEZ PIECZENIA

4.49 (184 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto bez pieczenia. Najlepsze na drugi dzień.

  • 60 min

Składniki:

  • WYMIARY NA TRADYCYJNĄ PROSTOKĄTNĄ BLACHĘ:

    2 duże paczki krakersów

    400 g masy krówkowej kajmakowej
    400 g masy krówkowej czekoladowej

    2 budynie bez cukru
    3 szklanki mleka + 2 łyżki cukru

    300 ml śmietamy kremówki 36%
    1 śmietan-fix
    1 łyżka soku z cytryny
    1 czubata łyżka cukru pudru
    saszetka cukru waniliowego

    2-3 kostki czekolady
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Krówkowy przekładaniec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę krakersów. Następnie do miseczki przekładamy masę kajmakową i podgrzewamy ją w mikrofali około 2 minut. Wylewamy ją na krakersy i dokładnie rozprowadzamy. Na masę kajmakową układamy kolejną warstwę krakersów.
  • 2. W szklance mleka rozprowadzamy budynie, dodajemy cukier. Do tego dolewamy pozostałe 2 szklanki i mieszamy. Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy na ogień i gotujemy do zgęstnienia. Gorącym budyniem zalewamy nasze ciasto i na nim układamy ponownie warstwę krakersów. Potem idzie masa czekoladowa i znów krakersy.
  • 3. Schłodzoną śmietanę miksujemy z cukrami i śmietan-fixem.
    Gdy śmietana będzie ubita dodajemy sok z cytryny i lekko mieszamy.
  • 4. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto. Na sam wierzch na grubej tarce ścieramy kilka kostek czekolady. Ciasto zostawiamy w chłodnym miejscu na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować