Ciasto "palce lizać" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Z podanych składników upiec biszkopt w blaszce o wym. 25 x 30.
Masa:
Żółtka wymieszać z mąką cukrem i mlekiem i stale mieszając ugotować budyń.Wystudzony dodawać do utartego masła.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.Białka ubić,pod koniec ubijania dodać cukier i kwasek cytrynowy.Następnie dodać ostudzoną żelatynę i od razu wyłożyć na ciasto. Polać polewą
Polewa:
Masło (lub margarynę) roztopić w rondelku. Do roztopionego tłuszczu dodać kakao, cukier puder i mleko. Dobrze wymieszać trzepaczką i nie gotować. (Gdyby polewa była jeszcze za gęsta, dodać odrobinę mleka) Smacznego :)
Komentarze