Słodkości nigdy dość, tym razem puszyste, delikatne ciasto skryło posiekaną czekoladę oraz owoce. Doskonałe na deser lub drugie śniadanie do kawy czy herbaty.
Dodatkowo:
50 g posiekanej czekolady - u mnie 50% kakao
200 g borówki amerykańskiej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
tarta czekolada
blaszka wyłożona papierem do pieczenia - 24 cm x 29 cm
Ciasto na oleju z siekaną czekoladą i borówką amerykańską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka , cukier , cukier z wanilią i sól miksuję na puch , ciągle miksując wlewam olej , wsypuję mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia . Do jednolitej masy dodaję posiekaną czekoladę oraz borówki osypane mąką ziemniaczaną , mieszam , przekładam do formy . Ciasto piekę ok . 50 minut w temperaturze 180 stopni . Jeszcze gorące ciasto posypuję tartą czekoladą , pozostawiam by wystygło :)
Komentarze