Ciasto na naleśniki szpinakowe

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Pyszne zielone naleśniczki, które swoim kolorem zachwycą nie tylko najmłodszych.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 15 naleśników o średnicy 21cm:
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    1,5 – 2 szklanki mleka
    200 g szpinaku, waga po odsączeniu
    sól lub cukier do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Ciasto na naleśniki szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć na sicie. Wszystkie składniki ze sobą połączyć mikserem lub zblendować. Ciasto ma być dość rzadkie, zostawić je na godzinę w lodówce. Usmażyć cienkie naleśniki.

Porady

ciasto można delikatnie posolić lub posłodzić płaską łyżeczką cukru. W zależności od tego jaki będzie wykorzystany farsz.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować