Ciasto miodowo-imbirowe z orzechami i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Znika błyskawicznie i to dowód, że jest pyszne. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g masła
    150 g cukru
    4 duże łyżki miodu
    3 jajka
    250 g mąki pszennej
    łyżka imbiru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka sody
    4 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich
    3 jabłka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto miodowo-imbirowe z orzechami i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puch. Dodać cukier i w dalszym ciągu ucierać. Dodać płynny miód i po jednym jajku ciagle ucierając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i imbirem. Stopniowo dodawać do masy i mieszać najlepiej szpatułką. Dodać jeszcze orzechy. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce. Cisto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Powciskać w ciasto jabłka. Foremkę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. Ciasto wystudzić na kratce.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Jabłka Miód Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować