Ciasto marmoladnik

4.46 (186 ocen)

  • 50 min

Jedno z najłatwiejszych ciast, jakie znam, zawsze się udaje!

  • 50 min

Składniki:

  • 2 jajka
    2 szklanki mąki typ 450
    1 szklanka cukru
    ok. 1 szklanki oleju rzepakowego
    1 szklanka wody
    2 łyżki kakao
    1/2 słoiczka dżemu (najlepiej z czarnej porzeczki)
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    cukier puder (do dekoracji)
Wystaw ocenę:

4.46 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marmoladnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy w miseczce składniki sypkie: mąkę, cukier, kakao i sodę, mieszamy. Dodajemy pozostałe, "mokre" składniki, miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej masy (powinna być stosunkowo "luźna")
  • 2. Wykładamy ciasto do keksówki wyłożone papierem do pieczenia, wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować