CIASTO MARMOLADNIK

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

Przepis otrzymałam od starszej pani, która to ciasto przygotowywała dla swoich dzieci i wnuków. Uznałam, że musi ono ujrzeć "światło dzienne" i chcę pochwalić się tym przepisem.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kostki masła lub margaryny Kasi.
    1 szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżki kakao
    1 słoik dżemu (200 g)
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto marmoladnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0uwxqi7 1. Masło z cukrem ucierać, dodać jajko.
    Gdy masa będzie puszysta, partiami dodawać wymienione składniki.

    (w przepisie otrzymałam wskazówkę, że wszystkie składniki można od razu wrzucić do miski i razem zmiksować)
  • image-1trx853 2. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni w czasie 40-45 minut.
  • image-1kqaasn 3. Gotowe ciasto polać czekoladą i dodać orzechy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować