Ciasto marianny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodawać po jednym żółtku i ciągle ucierać. Dodać kakao i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
2.Białka ubić z solą na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.
3.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć połowę ciasta. Ułożyć biszkopty obok siebie, lekko wciskając w ciasto. Wyłożyć resztę ciasta i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 40 minut.
4.Czekoladę połamać i w miseczce rozpuścić nad parą.
Sernik ubić z mlekiem wg instrukcji na opakowaniu, dodać rozpuszczoną czekoladę i wymieszać.
5.Zimne ciasto posmarować dżemem, wyłożyć masę sernikową i posypać startą czekoladą lub po stężeniu polać polewą.
Komentarze