Ciasto leśny mech - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy składniki. Dodajemy wszystkie składniki na ciasto. Szpinak wcześniej należy rozdrobnić. Miksujemy do momentu jednolitej konsystencji. Przelewamy na blachę (lub coś innego) i pieczemy w 180 stopniach z termo obiegiem przez 40-45 minut. W tym czasie przygotowujemy serek. Wszystkie składniki na niego miksujemy razem i odstawiamy na 10 minut do lodówki. Później gdy wyciągniemy ciasto i już ostygnie odcinamy od niego górę. Odciętą już górę kruszymy na a'la kruszonkę. Dół smarujemy kremem. Na koniec posypujemy krem dowolnie - granatem, borówkami, malinami itp oraz naszą pokruszoną górą.
Porady
Ciasto polecam odstawić do lodówki na kilka godzin, by krem zrobił się mniej rozlazły.
Komentarze