CIASTO KAKAOWO - CUKINIOWE z nutą cynamonu oraz polewą kakaową

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ciasto to Jest MEGA pyszne, MEGA puszyste i PRZYJEMNIE wilgotne.
nie za słodkie i nie za mdłe, cynamon wspaniale się komponuje i nadaje mu to coś.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże jajka
    ok. 1 szklanki cukru kryształu
    ok. 1 szklanki oleju
    2 szklanki mąki
    2 pełne szklanki startej cukinii
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    2 łyżeczki cynamonu
    2 płaskie łyżki kakao

    polewa

    100 g margaryny
    2 łyżki cukru
    1 łyżka mleka
    2 płaskie łyżki kakao
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kakaowe Desery Ciasto

Ciasto kakaowo - cukiniowe z nutą cynamonu oraz polewą kakaową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy na temp.180 stopni.
    Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach.
    Całe jajka ucieramy z cukrem na kogel-mogel, następnie dodajemy olej oraz mąkę ciągle ucierając. Kolejno dodajemy proszek do pieczenia, kakao, sodę oczyszczoną i cynamon - dokładnie ucieramy - mieszamy. Później dodajemy startą cukinię i dokładnie mieszamy. Wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 1 godz.w temp. 180 stopni.
  • 2. Po upieczeniu wyciągamy do ostygnięcia.
    Między czasie przygotowujemy polewę do polania placka. Wszystkie składniki rozpuszczamy i dokładnie mieszamy do całkowitego połączenia się składników - pilnując by się nie zagotowała polewa. Odstawiamy by ostygła i zaczęła lekko tężeć.
  • ciasto kakaowo - cukiniowe 3. Przestygnięty placek polewamy polewą. Wstawiamy na godzinkę do lodówki.
    ( Blaszka 25 cm x 36 cm )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Cynamon Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować