Ciasto jabłkowo - budyniowe

5 (154 ocen)

Delikatne połączenie jabłek i budyniu

Składniki:

  • ciasto:

    4 szkl mąki
    1/2 szkl cukru
    2 jajka
    2 łyżki budyniu śmietankowego
    2 łyżeczki amoniaku
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szkl śmietany
    1/2 margaryny
    1 cukier waniliowy

    Margaynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie.

    Masa budyniowa:

    2 szklanki mleka
    3/4 margaryny
    3/4 szklanki cukru

    Wszystkie składniki zagotować

    2 jajka
    3/4 szkl śmietany
    2 budynie śmietankowe
    1 cukier waniliowy

    Wszystkie składniki połączyć, rozmieszać i wlać do gotującego się mleka, gotować aż masa zgęstnieje cały czas mieszając.

    Masa jabłkowa

    jabłka prażone
    galaretka ( u mnie agrestowa)

    Jabłka rozgrzać i wymieszać z suchą galaretką

Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Galaretki

Ciasto jabłkowo - budyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przełożenie
    placek - masa budyniowa - placek - masa jabłkowa - placek - masa budyniowa - pokruszony placek i rodzynki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Amoniak Budyń Galaretka Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować