Ciasto "improwizacja" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MASA I:
Mleko,cukier i margarynę zagotować na małym ogniu, ciągle mieszając.
Dodać kaszkę mannę i wiórki. Wymieszać.
* Składniki z "gwiazdką" zostały dodane w wyniki improwizacji - "w zastępstwie" brakującego kokosa..
** Wiórków powinno być 200g.
Masę mieszamy, lekko przestudzamy i jeszcze ciepłą (!) wylewamy na pierwszy biszkopt. Przykrywamy drugim biszkoptem.
aha... a kolor różowy od barwnika spożywczego... ;)
2.MASA II.
To nic innego jak wiśnie bez pestek z domowego kompotu zalane galaretką wiśniową.
3.MASA III:
Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Dla lepszego "usztywnienia" możemy dodać łyżeczkę żelatyny (rozpuszczoną wcześniej w odrobinie wody).
4.PRAŻONY KOKOS
Wiórki prażymy na suchej patelni. Kiedy się ładnie zarumienią, zdejmujemy z ognie, dodajemy masło, mieszamy i zostawiamy na patelni do przestygnięcia.
Komentarze