CIASTO IMPROWIZACJA

0 (0 ocen)

To ciasto wymyśliłam na swoje urodziny.

Składniki:


  • 5 jajek,
    10 dag mąki tortowej,
    5 dag mąki ziemniaczanej,
    16 dag cukru
    brzoskwinie i ananasy w puszce,
    galaretka brzoskwiniowa, agrestowa i 2 wiśniowe,
    1/2 litra kremówki,
    2 op śmietan-fix,
    3-4 łyżeczki żelatyny,
    krem tiramisu z Dr Oetkera
    200 ml mleka do kremu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto improwizacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-19aab4o 1. Biszkopt: Białka ubić z odrobiną soli. Dodać żółtka. Przesiać obie mąki i wymieszać. Piec ok 30 min w temp 170 *C. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i rzucić na podłogę z wys ok 60 cm. (Blaszki nie smarować. Na dno położyć tylko papier do pieczenia)
    Ostudzony biszkopt przekroić na 2 blaty. Pierwszy nasączyłam sokiem z brzoskwiń. Brzoskwinie zmiksowałam, podgrzałam i wyspałam do nich galaretkę brzoskwiniową. Zimne wyłożyć na biszkopt. Ubiłam kremówkę z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Dodałam do tego żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Wyłożyć na brzoskwinie. W drugim biszkopcie wyciełam kółka literatką. Położyłam go na śmietanie. Do każdego kółka dałam kawałki ananasa i zalałam każde kółko galaretką wisniową. Na to wyłożyłam krem tiramisu. Na koniec na krem wyłożyłam tężejące galaretki, resztę wiśniowej i agrestową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować