Ciasto francuskie z brokułem, kurczakiem i mozarellą

4.46 (198 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka a zarazem pyszna przekąska i to zaledwie z 4 składników.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 podwójny filet z kurczaka
    1 mały brokuł
    1 kulka mozarelli
    sól
    pieprz
    oregano
    1 jajko
    oliwa
    cukier
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.46 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Ciasto francuskie z brokułem, kurczakiem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, dodać oregano.
  • 2. Usmażyć na oliwie.
  • 3. Brokuła umyć, podzielić na różyczki.
  • 4. Ugotować al`dente w posolonej wodzie z odrobiną cukru i soku z cytryny.
  • 5. Mozarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 6. Ciasto francuskie rozwinąć.
  • 7. Wzdłuż ciasta, po środku wyłożyć kurczaka i brokuła, posypać startym serem.
  • 8. Boki ciasta ponacinać z obu stron.
  • 9. Na farsz zakładać naprzemiennie paski ciasta, tworząc warkocz.
  • 10. Boki zlepić.
  • 11. Posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 12. Piec ok 30 min w 180 stopniach.
  • 13. Inspiracja z internetu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Ciasto francuskie Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować