Ciasto czekoladowo-adwokatowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie i proste w wykonaniu ciasto w moim domu znika szybciej jak trwa jego przygotowanie.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    1 szklanka cukru
    2 szklanki maki pszennej
    7 łyżek mąki ziemniaczanej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki adwokata
    3 łyżki mleka
    dodatkowo;
    10 dag czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Alkohole

Ciasto czekoladowo-adwokatowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na gładki krem do puszystego kremu dodajemy po jednym całym jajku i ucieramy na małych obrotach robota. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i porcjami ucierając dodajemy do masy na koniec wlewamy alkohol i po wymieszaniu ciasto dzielimy na pół.
    Formę do wypieku keksa smarujemy tłuszczem i dokładnie wysypujemy bułka tartę, następnie wykładamy jedna część ciasta do drugiej części dodajemy kakao i mleko po wymieszaniu wykładamy na ciasto jasne i po wygładzeniu pieczemy około 50 minut do suchego patyczka w temp. 180 st.
    Upieczone i wystudzone ciasto delikatnie wyjmujemy z formy po wierzchu polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą.

Porady

Margarynę można zastąpić masłem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować