Ciasto czekoladowe z monte

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Dla miłośników czekoladowych ciast.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt kakaowy (składniki na 2 biszkopty)
    - 8 jajek
    - 8 łyżek cukru
    - 4 łyżki mąki pszennej
    - 4 łyżki kakao
    - 2 opakowania cukru waniliowego
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Krem z monte
    - 500 g serka monte
    - 8 szt. kinder czekoladek
    - 3 łyżki żelatyny
    - 1/4 szklanki wrzątku

    Dodatkowo do dekoracji:
    - mrożone maliny
    - kinderki
    - markizy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Ciasto czekoladowe z monte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt kakaowy (4 jajka):
    Białka ubić na sztywno, następnie dodać 4 łyżki cukru oraz cukier waniliowy.
    Do białka dodawać stopniowo 4 żółtka, łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 2 łyżki mąki i 2 łyżki kakao.
    Biszkopt wyłożyć na okrągłą blachę (25cm). Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
  • 2. Krem z monte:
    Monte przełożyć do misy robota.
    Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.
    Monte mieszać mikserem i stopniowo wlewać żelatynę.
    Kinderki pokroić i dodać do kremu.
  • 3. Połowę kremu wyłożyć na biszkopt. Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć pozostały krem. Torcik ozdobić malinami i ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować