Ciasto czekoladowe z monte - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy (4 jajka):
Białka ubić na sztywno, następnie dodać 4 łyżki cukru oraz cukier waniliowy.
Do białka dodawać stopniowo 4 żółtka, łyżeczkę proszku do pieczenia oraz 2 łyżki mąki i 2 łyżki kakao.
Biszkopt wyłożyć na okrągłą blachę (25cm). Piec przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
2.Krem z monte:
Monte przełożyć do misy robota.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.
Monte mieszać mikserem i stopniowo wlewać żelatynę.
Kinderki pokroić i dodać do kremu.
3.Połowę kremu wyłożyć na biszkopt. Przykryć drugim biszkoptem i wyłożyć pozostały krem. Torcik ozdobić malinami i ciastkami.
Komentarze