Ciasto czekoladowe z gruszką w całości

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, proste i szybkie ciasto, które zachwyci wszystkich gości. Idealne na upalne dni w towarzystwie lodów waniliowych. Zaspokoi każdego łasucha. 

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
    4 łyżki kakao
    1 łyżka sody
    3 jajka
    0,5 szklanki oleju
    0,5 szklanki cukru
    Szczypta soli
    4 gruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe z gruszką w całości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białko oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka ze szczyptą soli na pianę. Dodajemy łyżka po łyżce cukier.
  • 2. Oddzielone żółtka oraz olej dodajemy do ubitych białek. Następnie dodajemy pozostałe sypkie składniki tj. mąkę, kakao oraz sodę.
  • 3. Powstałą masę przekładamy do keksówki. Moja miała 26x14. Gruszki kładziemy na stojąco do ciasta jedna po drugiej w rzędzie.
  • 4. Pieczemy w 180 stopniach, góra, dół przez około 40 minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować